افزایش شاخص کل بورس برای صعود شارپی

در معاملات بازار دیروز 12 دی ماه 1403; ارزش معاملات عمومی رشد قابل توجهی داشت اما ارزش معاملات خرد 16 درصد کاهش یافت.

بازار سرمایه در 12 آذر 1403 روندی صعودی داشت که شاخص کل بورس توانست به مرز 2 میلیون و 800 هزار واحد برسد. همچنین ارزش صف‌های خرید 38 درصد افزایش یافت، اما ارزش صف‌های فروش 67 درصد کاهش یافت.

در همین حال، ارزش معاملات عمومی با رشد قابل توجهی مواجه شد، اما ارزش معاملات جزئی 16 درصد کاهش یافت.

آیا شاخص کل برنده می شود؟!

با توجه به پیش بینی بازار سرمایه؛ عبداله رحیم لوی بنیس از فعالان بازارمایه در گفت و گو با اکو ایران گفت: شاید بتوان حضور وزیر اقتصاد در جلسه امروز کمیسیون اقتصادی مجلس را نقطه عطفی در تاریخ اقتصاد مدرن دانست. ایران که با ارائه آمار شاخص قیمت در سه سال گذشته، حجاب را از واقعیت تلخ اقتصاد برداشت و به دوران پنهانکاری پایان داد. وی همچنین از قیمت واقعی دلار خبر داد و بر لزوم حذف رانت ارزی که پاشنه آشیل اقتصاد و دلیل تعطیلی مشاغل مولد در چند سال اخیر است، تاکید کرد. همین اتفاق برای ایجاد امید و انگیزه در بخش واقعی اقتصاد و بازار سرمایه کافی است.

وی در ادامه افزود: موضوع بازنگری نرخ خوراک با هدف اعلام شده افزایش سود این صنعت در کنار سیاست های اجتناب ناپذیر ارتقای صادرات نوید روزهای خوبی را برای صنعت، تولید و بازار سرمایه برای شرکت های صادرات محور می دهد. به ویژه در شرایطی که با اعلام تاریخ مذاکرات بعدی ایران و اروپا در پایان دی ماه و همچنین ابراز تمایل تیم ترامپ برای مذاکره با ایران و اظهارات دلگرم کننده وزیر امور خارجه. امور کشورمان نیز در این راستا می‌تواند تأثیر مخاطرات سیاسی در بازار را خفیف کند کمرنگ شد

به گفته این فعال بازار سرمایه؛ بازار رز در 4 دسامبر 1403 بین فضای ذهنی سقف شاخص کل و اخبار بسیار امیدوارکننده، کشمکش خواهد شد و البته در صورت باز شدن مجدد نمادهای پتروشیمی شاخص کل، می توان آن را برنده این درگیری دانست.

تمرکز بازار بر 4 صنعت خاص

بهناز اکبرپور - کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با اکو ایران گفت: در بازار سوم آذرماه 1403. شاخص کل با حدود 36 هزار واحد افزایش به رقم 2 میلیون و 799 هزار و 264 واحد رسید. در آغاز بازار امروز شاهد افزایش عرضه بودیم. سپس از حوالی ساعت 11 تقاضای کلی در بازار افزایش یافت و بسیاری از نمادهایی که تا آن زمان با قیمت های منفی معامله می شدند با دامنه های صعودی همراه شدند و برخی نیز با صف خرید به کار خود پایان دادند.

وی افزود: در بازار دیروز؛ چهار صنعت خودرو، فرآورده های نفتی، فرآورده های شیمیایی و بانک ها در کانون توجه بازار قرار گرفتند و این چهار صنعت با ورود حدود 440 میلیارد تومان نقدینگی واقعی همراه شدند.

این فعال بازار سرمایه تصریح کرد: اواخر هفته گذشته در اخبار مختلفی اعلام شد که بانک مرکزی از دوشنبه هفته جاری ارز سنگین را به بازار تزریق می کند و پس از این خبر قیمت دلار چند روزی با کاهش همراه شد. و به محدوده 75400 تومان نیز کاهش یافت.

به گفته اکبرپور؛ روز گذشته سرمایه گذاران منتظر خبر عرضه ارز بودند که در خبری اعلام شد وزیر اقتصاد در مجلس کف قیمت دلار را 73 هزار تومان اعلام کرد که همزمان با کمبود عرضه ارز در بازار، منجر به افزایش ناگهانی قیمت دلار تا محدوده 77 هزار و 800 تومان شد.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر افزایش نرخ دلار در بازار آزاد شاهد افزایش قیمت محصولات در بورس کالا به دلیل تغییر ارز نیمایی بر اساس توافقی هستیم که به عنوان مثال قیمت شمش فولاد تا چند روز گذشته در محدوده 23 میلیون تومان و در محدوده 26 میلیون تومان و ورق سرد قرار داشت. مبارکه هم به 40 میلیون تومان رسید.

انتظار تقاضای قوی برای هر دو صنعت را داشته باشید

این کارشناس بازار سرمایه گفت: با توجه به افزایش قیمت دلار در بازار آزاد، افزایش درصد فروش محصولات پتروشیمی و فلزی در بورس کالا، بهبود نسبی قیمت پالایشگاه ها در هفته های اخیر نسبت به ماه های گذشته همچنان می توان انتظار داشت که توجه سرمایه گذاران در روز معاملاتی آینده جلب شود دو صنعت دلار محور فرآورده های نفتی و فرآورده های شیمیایی باید متمرکز شوند. همچنین علاوه بر دو صنعت فوق، صنایع دو ریالی خودرو و بانک نیز امتیاز گرفتند.